Prins Claus zat onder de plak: ‘Beatrix was in alles de baas’

Baas Beatrix
Door: Charlotte Wijnen
04-01-2023

Prins Claus meldde zich in het diepste geheim in de Haagse praktijk van helderziende Peter Seeland. Volgens Peter kwam Claus bij hem vanwege de ziektes die hij had, maar vertelde hij ook het een en ander over Beatrix. ,,Beatrix was in alles de baas.”

Peter Seeland ontving de afgelopen decennia bekendheden van alle rangen en standen. Eén daarvan was prins Claus. Over de gesprekken die hij met Claus voerde doet Peter nu een boekje open in weekblad Story. ,,Hij was aardig, maar teleurgesteld in het leven. Claus kwam bij mij vanwege de ziektes die hij had. Het ging om zijn lever en nieren die niet goed werkten. Hij wilde van mij weten hoe dat beeld zich zou ontwikkelen.”

‘Hij had niets in te brengen thuis’

Maar de gesprekken gingen niet alleen over zijn gezondheid, maar ook over zijn huwelijk met Beatrix. ,,Hij had helemaal niets in te brengen thuis: Beatrix was in alles de baas. Dat haalde ik althans uit onze gesprekken”, onthult Peter. Zelf heeft hij Beatrix nooit gesproken. ,,Wel mensen die met haar hebben gestudeerd. Die vertelden dat ze enorm intellectueel is en hoogst intelligent.”

Dat Peter hierover een boekje opendoet zal Beatrix absoluut niet kunnen waarderen. ,,Ik weet van een hofdame dat zij dit, wat ik doe, háát. Ik weet ook niet of zij op de hoogte was of is met het feit dat Claus bij mij kwam.”

Claus niet de enige royal

Claus was niet de enige Nederlandse royal die met de helderziende sprak. ,,Ik heb Juliana ook tweemaal als cliënt gehad. Zij was heel innemend en aardig”, vertelt Peter. Hij heeft mooie herinneringen aan de bezoekjes die hij aan Juliana op het paleis bracht. ,,Het was altijd ontspannen en we konden best lachen met elkaar.”

Meer DenD