Prins Edward en Sophie: fantastische dagen gehad in Birmingham

Door: DitjesDatjes
04-08-2022

Prins Edward en zijn vrouw Sophie hebben “drie fantastische dagen” gehad op de Commonwealth Games in Birmingham. Dat laten de graaf en gravin van Wessex weten via het Twitteraccount van het Britse koninklijk huis.

“Bedankt @birminghamcg22”, schrijft het stel in de tweet. “Het was geweldig om het Gemenebest samen te zien komen voor deze competitie van wereldklasse, en om te zien hoe de atleten de volgende generatie inspireren.” Bij het bericht worden een aantal foto’s gedeeld, waaronder een van Sophie die atleten ontmoet en een foto van een glimlachende prins Edward. Het duo bezocht onder meer de wedstrijden in de onderdelen gewichtheffen, boksen en badminton.

De broer van prins Charles en zijn gezin kregen ook gezelschap van andere leden van de koninklijke familie. Dinsdag zaten zij samen op de tribune met prins William, zijn vrouw Catherine en hun dochter prinses Charlotte.

Het evenement is vorige week donderdag geopend door prins Charles, die dit deed door een speciale boodschap van zijn moeder voor te lezen. Daarin benadrukt koningin Elizabeth het goeds dat het evenement teweegbrengt volgens haar. De Commonwealth Games, die nog tot en met maandag duren, werden voor het eerst gehouden in 1930. Sindsdien vindt het sportevenement elke vier jaar plaats. Alleen in 1942 en 1946 gingen ze niet door.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD