Prins Ernst August betuigt spijt in Oostenrijkse rechtbank

Door: DitjesDatjes
23-03-2021

Prins Ernst August van Hannover heeft bij een rechtbank in Oostenrijk spijt betuigd voor zijn daden. De 67-jarige Ernst August staat onder meer terecht voor het aanvallen en bedreigen van politieagenten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het proces draait om een aantal incidenten in de zomer van 2020. Ernst August werd in juli gearresteerd na een handgemeen met de Oostenrijkse politie in zijn huis in Grünau im Almtal. Hij zou bij de arrestatie met een mes hebben gedreigd en werd nadien naar een psychiatrische kliniek gebracht. Een week later was hij met een honkbalknuppel naar het politiebureau gereden om verhaal te halen bij de agenten die hem hadden gearresteerd.

Ernst August pleitte in de rechtbank niet schuldig, maar bood aan het begin van de rechtszaak wel zijn excuses aan. “Ik neem de verantwoordelijkheid, ik heb spijt van wat er is gebeurd en ben bereid de schade te betalen”, zei hij volgens Duitse media. Als de prins wordt veroordeeld, zou hij tot 3 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

Ernst August, hoofd van het voormalige koningshuis Hannover en echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, is vooral bekend onder weinig vleiende bijnamen als ‘Prügel-August’ en ‘Prügelprinz’ (‘prins met de losse handjes’) en ‘Prinz Pipi’ (‘plasprins’). Dit omdat hij meerdere malen zijn vuisten en paraplu gebruikte om een discussie te beslechten en omdat hij tegen het Turkse paviljoen op de Expo in Hannover had geplast.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD