Prins Harry al 5 jaar in therapie na nachtmerrie

Prins Harry
Door: Jos La Grande
21-05-2021

De psychische problemen van prins Harry na de dood van zijn moeder Diana zijn volledig genegeerd door de Britse koninklijke familie. De naar de Verenigde Staten gevluchte Harry onderging de afgelopen 5 jaar therapie om te leren omgaan met de innerlijke woede en angsten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is een van de bekentenissen van Harry in de 5-delige docu-serie The Me You Can See die hij heeft gemaakt met Oprah Winfrey voor Apple TV.

De traumatische ervaringen van Harry die zijn ontstaan door de dood van zijn moeder prinses Diana en de pesterijen van de (sociale) media hebben ervoor gezorgd dat de prins met Meghan is vertrokken uit Engeland. Hij wilde genezen van zijn trauma’s.

Zijn familie hield zich doof als hij om hulp vroeg om zijn trauma’s te verwerken. ,,Elke vraag, elk verzoek, elke waarschuwing, wat het ook is, om te stoppen, werd gevolgd door totale stilte en verwaarlozing”, aldus Harry in de serie, die op Buckingham Palace als een bom zal inslaan.

Harry beschouwde zijn leven tussen zijn 28e en 32e als een nachtmerrie. In de serie laat hij zien hoe zo’n EMDR-therapie (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) eruit ziet.

,,Ik was bereid om te drinken, ik was bereid om drugs te gebruiken”, vertelt Harry. ,,Ik dronk waarschijnlijk de hoeveelheid voor een week op een vrijdag- of zaterdagavond. Ik dronk niet omdat ik ervan genoot, maar omdat ik iets probeerde te maskeren.”

Meer DenD