Prins Harry betrokken bij onderzoek naar desinformatie

Door: DitjesDatjes
24-03-2021

Prins Harry heeft in de Verenigde Staten weer een nieuwe klus te pakken. De prins, die sinds zijn stap terug bij het Britse koningshuis met zijn gezin in de VS woont, is betrokken bij een nieuw onderzoek naar desinformatie in Amerika op het internet en in de media, meldt CNN.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Harry wordt een van de vijftien commissarissen van de Commission on Information Disorder van het Aspen Institute, een organisatie die zich bezighoudt met humanitaire studies. In zijn parttime rol zal de prins, die vaker zijn zorgen heeft geuit over onjuiste informatie in de media en online, bij vergaderingen aanwezig zijn. Wat Harry verder zal doen en welke vergoeding er tegenover staat, is niet bekendgemaakt.

Met de zes maanden durende studie moet het probleem van desinformatie in kaart worden gebracht. Het instituut begint volgende maand met het onderzoek en hoopt na anderhalve maand de eerste uitkomsten te kunnen delen.

De agenda van Harry begint steeds voller te worden. Dinsdag werd bekend dat de prins ook aan de slag gaat voor een start-up die gespecialiseerd is in coaching en geestelijke gezondheid.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD