Prins Harry en Meghan beginnen hun nieuwe leven

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Prins Harry en Meghan kunnen de dagen aftellen, vanaf 1 april begint hun nieuwe leven. Ze stoppen dan officieel als senior leden van het Britse koningshuis en maken niet langer gebruik van de aanspreektitels zijne en hare koninklijke hoogheid.

Harry en Meghan verrasten in januari vriend en vijand toen ze aankondigden te stoppen als actieve leden van het Koningshuis. Dat hadden ze besloten na een verblijf van een paar maanden in Canada met hun zoontje Archie. “Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde leden van mijn familie blijven”, reageerde koningin Elizabeth op het besluit. “Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creëren als jonge familie”, aldus de koningin. “Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van het koningshuis, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden.”

De hertog en hertogin van Sussex willen voortaan financieel onafhankelijk zijn en zich inzetten voor liefdadigheidsorganisaties. Ze zijn wel van plan nog geregeld koninklijke evenementen bij te wonen, ook in het Verenigd Koninkrijk. Die worden dan echter niet meer aangemerkt als officiële taken. Dat betekent dat ze koningin Elizabeth niet langer vertegenwoordigen bij officiële koninklijke verplichtingen. De titels hertog en hertogin van Sussex mogen ze wel behouden, net als hun privé-beschermheerschappen.

Tabloids

Harry en Meghan hebben zich meerdere keren uitgesproken over de druk van de Britse tabloids. Harry spande een rechtszaak aan tegen de tabloids The Sun en de Daily Mirror die zijn telefoon hadden gehackt en voicemailberichten hadden beluisterd.

Harry zei in januari in een toespraak dat hij geen andere keus had dan een stap terug te doen binnen het koningshuis. Hij noemde de media een “sterke kracht” en hij hoopt dat hij nu een rustiger leven tegemoet gaat. “Wat ik jullie wil duidelijk maken is dat we zeker niet weglopen en we zeker niet van jullie weglopen”, zei hij in een speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen.

Harry en Meghan hadden op maandag 9 maart hun laatste koninklijke optreden als senior royals, toen ze met andere leden van de koninklijke familie op Commonwealth Day een kerkdienst bijwoonden in de Westminster Abbey in Londen.

 

BuzzE

 

 

Tags

CANADAHARRYMEGHANUSA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck