Prins Harry en Meghan betoveren Den Haag

Prins Harry en Meghan in Den Haag
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Prins Harry heeft de duizenden genodigden tot tranen geroerd bij de opening van de Invictus Games in het Haagse Zuiderpark. Nadat zijn vrouw Meghan hem nog een snelle kus had gegeven onder toeziend oog van premier Mark Rutte stak Harry de deelnemende Oekraïners aan het sportevenement gewonde militairen en veteranen toe.

,,Jullie willen jullie waarheid vertellen”, zei de geëmotioneerde prins Harry rechtstreeks tegen de Oekraïense deelnemers. ,,De wereld staat achter jullie. Ik hoop dat we leren hoe de wereld jullie beter kan steunen.”

De jongste zoon van wijlen prinses Diana en prins Charles prees Nederland voor de gastvrijheid en de organisatie van Spelen. De Invictus Games werden twee keer uitgesteld in verband met corona.

Ook premier Rutte sprak tot Oekraïense delegatie. De minister-president herinnerde zijn gehoor eraan dat teamleden aan het vechten zijn in de oorlog tegen Rusland. ,,Net als jullie denken wij aan hen”, aldus Rutte.

Voor Harry en Meghan was er een lang applaus. Ondanks de kritiek die er is in Groot-Brittannië blijkt het stel immens populair.

Harry had zijn speech goed voorbereid, terwijl Meghan de waterlanders niet kon inhouden toen haar man sprak over de Invictus Games en waarom hij – als voormalig helikopterpiloot bij de Britse luchtmacht – een van de oprichters is.

Over de hele wereld werd er door media aandacht geschonken aan het eerste gezamenlijke optreden van het stel sinds ze uit Groot-Brittannië vertrokken in Europa.

Tags

invictus gamesMeghanPrins Harry

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie