Prins Harry hoopt op verzoening: ‘Ik wil mijn vader en broer terug’

Door: Charlotte Wijnen
02-01-2023

Prins Harry hoopt op een verzoening met zijn familie. ,,Ik zou graag mijn vader en mijn broer terug willen hebben”, zegt Harry in een interview met ITV, dat komende week wordt uitgezonden. ,,Ik wil een familie, geen instituut.”

Vijand

De uitspraken van Harry zijn te horen in een korte trailer voor het interview. Volgens hem had zijn vertrek uit Groot-Brittannië nooit zo hoeven gaan zoals het gebeurd is. Ook zou niemand binnen de familie een poging hebben gedaan tot verzoening. ,,Op de een of andere manier vinden ze het beter om de vijand te blijven”, aldus Harry.

Publiekelijk

Harry probeerde naar eigen zeggen zijn gesprekken met de Britse koninklijke familie privé te houden, maar voelde zich genoodzaakt om er publiekelijk over te spreken nadat er allerlei verhalen in de media verschenen. ,,Elke keer als ik het privé probeerde te houden, waren er weer lekken en werden er verhalen over mij en mijn vrouw gefabriceerd. Het familiemotto is nooit klagen, nooit uitleggen, maar dat is maar een motto.”

Tweede tv-gesprek

Het interview wordt komende zondag uitgezonden, twee dagen voordat Harry’s boek Spare verschijnt. Het is het tweede tv-gesprek dat vandaag is aangekondigd. Harry geeft ook een interview aan CBS, dat op dezelfde dag verschijnt.

Meer DenD