Prins Harry: ‘Ik heb mijn familie NIET beschuldigd van racisme’

Prins Harry heeft familie geen racisten genoemd
Door: Charlotte Wijnen
09-01-2023

Eén van de grootste onthullingen in het interview van Harry en Meghan met Oprah was de beschuldiging van racisme tegen de Britse koninklijke familie. Maar in het interview met Tom Bradby ontkent Harry dat hij zijn familie ooit beschuldigd heeft van racisme. ,,IK deed dat niet, de Britse pers zei dat”, snauwt Harry.

Harry en Meghan spraken in het Oprah-interview over hoe er ‘zorgen en gesprekken’ waren over de mogelijke huidskleur van hun zoon Archie. Wie dit binnen de Britse koninklijke familie zou hebben gezegd wilden Harry en Meghan niet zeggen, maar de beschuldiging maakte een hoop los. In het ITV-interview rakelt Tom Bradby de beschuldigingen weer op.

‘Nooit beschuldigd van racisme’

,,In het Oprah-interview beschuldigde je leden van je familie van racisme”, zegt Bradby tegen Harry. ,,Nee, dat deed ik niet. De Britse pers zei dat”, snauwt Harry terug. Hij zegt dat hij dat nooit zo zou verwoorden. ,,Omdat ik in deze familie ben opgegroeid en ik weet wat ze bedoelen.”

Opnieuw weigert Harry de persoon aan te wijzen die de zorgen over Archie’s huidskleur uitte. ,,Daar zou ik nooit over praten”, zegt hij vastbesloten. Het voorval komt dan ook helemaal niet in zijn boek Spare voor.

Vergeving

Hoewel Harry beweert dat hij zijn familie niet meer herkent, gelooft hij wel dat vergeving mogelijk is. ,,Vergeving is 100% een mogelijkheid, maar ik denk dat er waarschijnlijk veel mensen zijn die, na het zien van de documentaire en het lezen van het boek, zullen zeggen: ‘Hoe kun je ooit je familie vergeven voor wat ze hebben gedaan?”’, aldus Harry. ,,Maar ik zou mijn vader graag terug willen hebben. Ik zou mijn broer graag terug willen hebben.”

Piers Morgan wil zijn baan terug

Piers Morgan, die zijn baan kwijtraakte vanwege de kritiek die hij uitte op het Oprah-interview, heeft op Twitter gereageerd op de uitspraken van Harry. Omdat Harry toe heeft gegeven dat er géén sprake is van racisme, wil hij zijn baan bij Good Morning Britain terug.

,,Ik meen me te herinneren dat ik gedwongen werd mijn baan bij @GMB op te zeggen omdat ik de ongefundeerde racismeclaims van Harry & Meghan tegen de koninklijke familie niet geloofde”, schrijft Piers. ,,Nu hij eindelijk heeft toegegeven dat er geen racisme was, twee vragen: a) Krijg ik mijn oude baan terug? b) Waarom zouden we geloven wat ze zeggen?”

Meer DenD