‘Prins Harry steeds minder populair’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Ooit was prins Harry een van de favoriete leden van het Britse koninklijk huis, maar tegenwoordig krijgt hij steeds meer kritiek. Dat komt deels door zijn vrouw Meghan Markle, maar ook zijn Britten steeds vaker het gedrag van de prins zelf zat.

Statement

Vorige week was prins Harry internationaal nieuws nadat hij een statement had geschreven richting de krant The Mail on Sunday. De prins vroeg nadrukkelijk om zijn vrouw Meghan met rust te laten. De krant zou delen van een persoonlijke brief die Meghan aan haar vader schreef hebben gepubliceerd. De situatie met Meghan vergeleek Harry met die van zijn moeder prinses Diana. Hij liet weten bang te zijn dat de geschiedenis zich herhaalt en dat de media ook zijn vrouw en zijn gezin kapot maakt.

Gezond verstand

Door alle commotie rondom Meghan, maar ook door een aantal van zijn eigen acties zou hij snel minder populair kunnen worden. Zo kreeg hij veel kritiek toen hij Britten wees op de klimaatverandering en hoe belangrijk het is dat mensen bewust omgaan met het klimaat, om de volgende dag in een privé-vliegtuig te vliegen. Ook werd het de prins niet in dank afgenomen dat de woning waar hij met zijn gezin woont is verbouwd voor bijna 3 miljoen euro, wat allemaal belastinggeld is. Britse koningshuisdeskundigen maken zich zorgen om de reputatie van Harry. ,,Hij lijkt geen adviseur met gezond verstand naast zich te hebben. Het lijkt erop alsof hij of advies negeert of leunt op mensen die niet weten hoe het koninklijk huis werkt en hoe hun relatie met de pers in elkaar steekt”, laat Penny Junior, de biograaf van prins Charles weten. ,,Het zou zomaar eens tegen hem kunnen keren”, denkt Nicholas Witchell, journalist bij de BBC, over het statement van prins Harry.

 

Tags

BELASTINGBOOSBRITTENDIANAMEGHAN MARKLEMINDERPRINS HARRYSTATEMENTVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck