Prins Harry wilde Poetin podium geven op Spotify

Harry's plan om Poetin te interviewen zorgde voor breuk met Spotify
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het is eindelijk duidelijk waarom Spotify besloten heeft de miljoenendeal met prins Harry en Meghan Markle te beëindigen. Harry wilde in een volgende podcast Vladimir Poetin interviewen over zijn opvoeding en jeugdtrauma’s…

Spotify blijkt de miljoenendeal te hebben beëindigd vanwege de plannen die Harry met de podcast had. Harry kwam met het idee om in een volgende podcast Vladimir Poetin, Donald Trump en Mark Zuckerberg te interviewen over hun opvoeding en jeugdtrauma’s. Ook zou hij met paus Franciscus hebben willen praten over religie.

Poetin

Spotify en het echtpaar meldden vorige week in een verklaring dat ze ‘in goed overleg’ uit elkaar zijn gegaan, maar in werkelijkheid was Spotify het er absoluut niet mee eens dat Harry van plan was Poetin een podium te geven. Volgens Dailymail is daarom het miljoenencontract per direct ontbonden.

Spotify

De overeenkomst van Spotify en de hertog en hertogin van Sussex was een van de deals die het koppel sloot in 2020, nadat zij besloten afscheid te nemen van hun koninklijke titels en de daarbij horende financiële vergoedingen.

‘Oplichters’

Naar verluidt was met het contract met Spotify een bedrag van 25 miljoen dollar gemoeid. Bij het sluiten van de deal werd aangekondigd dat beide partijen meerdere series zouden gaan ontwikkelen. Uiteindelijk was Archetypes de enige serie die van de grond kwam. Spotify-topman Bill Simmons gaf het gevallen royaltykoppel nog een trap na in zijn eigen podcast. Hij noemde Harry en Meghan oplichters.

Disney

Het zou niet de eerste deal zijn die is mislukt. Kort nadat Harry en Meghan afstand deden van hun koninklijke titels, werd bekend dat Meghan een deal met Disney had gesloten voor voice-overwerk. Maar nu, twee jaar later, lijkt de droom van Meghan alweer in duigen te vallen. Op Twitter gaat het gerucht rond dat Disney de samenwerking met Meghan heeft stopgezet omdat ze ’te impopulair’ is. ,,Disney verbreekt de relatie en snijdt alle projecten af na een dalende populariteit”, luidt het gerucht.

Tags

MEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck