Prins Harry wordt als ‘levende legende’ geëerd

Harry krijgt alle lof
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Prins harry (39) mag zich vereerd voelen. Op 19 januari wordt de hertog van Sussex geëerd tot ‘levende legende’, tijdens de Living Legends Awards in Beverly Hills…

Omdat de prins als helikopterpiloot heeft gediend in het Britse leger, wordt hij geprezen voor zijn diensten én voor het oprichten van Invictus Games; een sportevenement voor militairen en veteranen. Het evenement wordt gerepresenteerd door John Travolta en erkent bijdragen aan de luchtvaart- en ruimtevaartsector.

Lady Di

Naast dat Travolta ook deelt zijn passie voor luchtvaart met Harry deelt, heeft de acteur ook mooie herinneringen aan zijn moeder; prinses Diana. John danste in 1985 samen met Diana in het Witte Huis tijdens een staats diner. Deze werd destijds door president Ronald Reagan en first lady Nancy Reagan georganiseerd.

In 2010 ontving Prins Harry zijn vliegbrevet, na afronding van een acht maanden durende Army Pilot Course bij het Army Aviation Centre. De hertog van Sussex heeft veel meegemaakt in zijn militaire jaren. In een exclusief gesprek met magazine People sprak hij openhartig over zijn ervaringen in het leger. ,,Ik weet niet of je ooit volledig in het reine komt met de pijnlijke elementen van oorlogvoering. Dit is iets waar elke soldaat mee moet omgaan, en gedurende bijna twee decennia van samenwerken met militair personeel en veteranen heb ik naar hun verhalen geluisterd en de mijne gedeeld,” aldus de prins. ,,In deze gesprekken praten we vaak over de delen van onze dienst die ons achtervolgen – de verloren levens, de levens die zijn genomen. Maar ook de delen van onze dienst die ons helen en de levens die we hebben gered.”

Tags

PRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck