Prins Harry wordt uitgekotst in een Britse krant

Harry onder vuur in The Sun
Door: Jos La Grande
18-02-2021

Zelden is er zo’n harde dreun uitgedeeld aan een lid van de Britse koninklijke familie als vandaag aan prins Harry. De zoon van Diana en Charles, die in Califonia woont met zijn vrouw Meghan in een paleis met 16 slaapkamers, wordt in de Britse krant The Sun door de gehaktmolen gehaald.

Na de frontale aanval in The Daily Star van afgelopen maandag, waar Meghan en Harry met een balkje voor hun ogen werden afgedrukt, wordt er nu opnieuw een dreun uitgedeeld in een Britse krant.

‘Nijdig’

‘Harry, vroeger bekend als prins”, zo trapt de commentator Rod Liddle al meteen ijzig af. Over het feit dat hij mogelijk de militaire titels kwijt is, schijnt Harry nogal nijdig te zijn. In de praktijk stelt het allemaal maar weinig voor, wordt vastgesteld.

Het aanzien van de titels heeft de prins nodig om zijn koninklijke blazoen op te houden. Want anders is hij niets meer en niets minder dan een ‘worteltop’ met een ‘enorm vervelende’ echtgenote, schrijft The Sun.

Abominabel

Bovendien, zo wordt geconcludeerd, heeft hij zijn familie en in het bijzonder zijn grootmoeder, abominabel slecht behandeld. Hij weigerde zijn oma koningin Elizabeth tijdig te waarschuwen dat hij in feite uit de koninklijke familie zou gaan stappen.

Ook het aanstaande interview dat Meghan en Harry aan Opah Winfrey geven, wordt met argusogen bekeken. Het past in het beeld dat veel Britten hebben over de hypocriete houding van het stel, dat een lucratief contract afsloot met Netflix voor naar schatting 100 miljoen dollar, maar hun eigen privéleven afschermt. Cynisch concludeert de journalist dat Meghan haast heeft, omdat ze ook politieke aspiraties koestert: ‘Good luck America…”

Aanstaande baby

En als het gaat om de persoonlijke verzorging van de aanstaande baby, die waarschijnlijk in mei of juni wordt geboren, is de schrijver van het stuk ook niet al te positief. ,,Ik heb nare voorgevoel dat Harry en Meghan tegen die tijd te druk zijn met bloggen en interviews geven dat ze geen tijd meer over hebben om luiers te verschonen.”

De eindconclusie over Harry in ongemeen hard. ,,Harry is geen lid meer van de Koninklijke familie. Dat is ZIJN beslissing. Dat betekent dat hij ook niet langer kan profiteren van de voordelen. Hij vertegenwoordigt niemand van ons.”

Meer DenD