Prins Joachim biedt zijn verontschuldigingen aan

Door: DitjesDatjes
01-06-2020

De Belgische prins Joachim heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het breken van de Spaanse coronaregels. “Ik bied mijn excuses aan voor het niet respecteren van alle quarantainemaatregelen tijdens mijn reis. In deze moeilijke tijden wilde ik niemand beledigen of minachten. Ik heb grote spijt van mijn daden en zal de consequenties aanvaarden”, heette het in een verklaring die via zijn advocaat in Cordoba in het Spaans en Engels werd uitgegeven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Joachim (28), zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, reisde afgelopen week naar Spanje om zijn vriendin op te zoeken en zich naar verluidt te melden bij het bedrijf waar hij stage loopt. De prins had bij aankomst in Madrid veertien dagen in quarantaine moeten gaan, maar reisde in plaats daarvan meteen door naar Cordoba.

Daar woonde hij ook een privéfeest bij en afgelopen donderdag werd bij hem besmetting met het coronavirus vastgesteld. Voor het contactonderzoek gaf Joachim aan 27 personen te hebben ontmoet. Onduidelijk is of die allemaal ook op het feest zijn geweest, hetgeen in strijd zou zijn met de Spaanse regels tijdens de coronacrisis.

Enorme onverantwoordelijkheid

De president van de autonome regio Andalusië, Juanma Moreno, sprak van een “enorme onverantwoordelijkheid”. De politie onderzoekt de gebeurtenissen, met name het aantal personenen dat bij het feest is geweest. Volgens de regels mochten dat er maximaal vijftien zijn. “Zulk gedrag kan niet worden herhaald”, zei een boze Moreno zondag.

Joachim zit nu in quarantaine in Spanje. Het is nog niet bekend waar hij het virus heeft opgelopen. Het Belgische hof heeft zondag aan Het Nieuwsblad bevestigd dat Joachims ouders, bij wie hij de afgelopen twee maanden verbleef, negatief zijn getest voor het virus.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD