Prins William haat zijn oom: ‘Geen plek voor Andrew’

William haat zijn oom
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins William zou er alles aan doen dat zijn beschaamde oom nooit meer een rol mag spelen in de koninklijke familie. ,,William is onvermurwbaar. Als Andrew erop stond publiekelijk deel te nemen, zou hij zich terugtrekken.”

Prins Andrew zou tijdens de Order of the Garter-ceremonie voor het eerst sinds lange tijd weer in het openbaar te zien zijn, maar daar hebben Charles en William een stokje gestoken. Volgens The Sun hebben de twee royals er bij Queen Elizabeth op aangedrongen om Andrew te verbannen bij het publieke gedeelte van het evenement.

Verbannen

Een bron vertelde de Evening Standard over William’s betrokkenheid bij het verbannen van Andrew van publieke deelname aan de Order of the Garter-ceremonie. Als Andrew erop stond publiekelijk deel te nemen, zou hij zich terugtrekken. Ook Kate zou dan niet aanwezig zijn geweest.

,,William voelt zich hier heel sterk bij en als het aan hem had gelegen, had hij erop aangedrongen dat de dingen veel sneller waren gebeurd dan ze deden”, aldus de bron.

‘William wil dat Andrew uit het zicht verdwijnt’

Als het om Andrew gaat, uit William zijn mening steeds meer. ,,Hij heeft een uitgesproken mening over de hertog van York en is van mening dat zijn aandrang om vast te houden aan een publieke rol zeer gevaarlijk is voor de instelling. Als het aan hem had gelegen, had hij hem al lang losgemaakt”, vertelt een insider in DailyMail.

Hij heeft altijd een hechte band met zijn grootmoeder gehad, maar krijgt nu eindelijk inspraak in de ‘grote’ beslissingen. Of dat nu over de toekomst van Harry en Meghan binnen de koninklijke familie gaat of over de toekomst van zijn oom Andrew. ,,Hij begrijpt dat als het om moeder en zoon gaat, de situatie ingewikkeld is, maar eerlijk gezegd denk ik dat hij gewoon zou willen dat hij uit het zicht zou verdwijnen.”

Tags

Harry en MeghanKate MiddletonPrins AndrewPrins HarryPrins WilliamWilliam en Kate

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie