Prins William naar Abu Dhabi na overlijden president

Door: DitjesDatjes
16-05-2022

Prins William is zondag naar Abu Dhabi afgereisd om zijn steun te betuigen aan sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, nadat zijn broer sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan vorige week is overleden. De hertog van Cambridge brengt het bezoek namens zijn moeder koningin Elizabeth, zo meldt de Britse krant de Daily Express.

Maandagochtend heeft William een ontmoeting gehad met de 61-jarige sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, die zijn broer heeft opgevolgd als president van de Verenigde Arabische Emiraten. Eigenlijk zou prins Charles dergelijke bezoeken namens zijn moeder doen, maar die begint dinsdag aan zijn driedaagse reis door Canada.

Vorige week betuigde Elizabeth via sociale media al haar steun aan de nieuwe president en de inwoners van Abu Dhabi. “Ik vind het verdrietig om te horen dat president Khalifa Bin Zayed Al Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten is overleden. Jullie broeder heeft zijn leven gewijd aan het dienen van de Verenigde Arabische Emiraten en de relatie met bevriende landen en bondgenoten”, schreef de koningin toen op Twitter.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD