Prins William prijst benefietconcert voor Australische bosbranden

Door: DitjesDatjes
16-02-2020

Prins William is blij dat er zondag een benefietconcert is georganiseerd voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. De hertog van Cambridge stuurde een videoboodschap om, ook namens zijn echtgenote Catherine, zijn steun te delen. De clip werd tijdens het 9 uur durende evenement in het ANZ Stadium in Sydney op een groot scherm getoond en gedeeld door Australische media.

William en Catherine vinden het afgrijselijk om de schade te zien die de branden hebben aangericht. “We zijn diep in shock en bedroefd door de verwoesting van de bosbranden. We weten dat het een vreselijke tijd is voor alle slachtoffers.” Ook wil de Britse prins stilstaan bij het lef en het doorzettingsvermogen van alle betrokken Australiërs. “En in het bijzonder de lieden van de vrijwillige brandweer die hun eigen leven riskeren om levens, levensonderhoud en het wild te beschermen.”

William vindt het dan ook goed dat er een benefietconcert is georganiseerd en dat de meer dan 70.000 kaartjes zijn uitverkocht. “We vinden het een geweldig initiatief van iedereen daar die op elkaar let. We weten dat er ook veel goede daden zijn verricht en dat gemeenschappen bij elkaar komen om elkaar te steunen.” De prins hoopt daarnaast dat de tienduizenden bezoekers genieten van de optredens van onder meer Alice Cooper, Queen met zanger Adam Lambert en Ronan Keating. “Heb een mooie avond.”

De bosbranden teisteren Australië sinds september en legden miljoen hectares natuur in de as. Door de branden kwamen 33 mensen om het leven en raakten meer dan 2500 huizen verwoest. Ook zijn naar schatting meer dan een miljard inheemse dieren gedood.

 

BUZZR

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen