Prins William waarschuwt voor desinformatie op social media

Door: DitjesDatjes
28-02-2021

Prins William vindt dat mensen zeker in de coronacrisis extra voorzichtig moeten zijn met wat ze lezen op social media. Volgens de hertog van Cambridge is er veel desinformatie te vinden. Dat zei hij eerder deze week tijdens een videogesprek met een vrouw die zichzelf al bijna een jaar vanwege haar kwetsbare gezondheid afzondert, zo is te zien in een video die zaterdagavond door Kensington Palace werd gedeeld op Twitter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

William en zijn vrouw Catherine spraken met Shivali Modha en haar gezin. Modha heeft diabetes type 2 en vindt het daarom spannend zich te laten vaccineren maar gaat het toch doen, vertelde ze aan het echtpaar. “Catherine en ik zijn geen medisch experts maar als het een troost is: we staan volledig achter de vaccinaties. Het is heel, heel belangrijk”, zei de prins.

William en zijn vrouw zijn blij dat er inmiddels al veel mensen zijn gevaccineerd. “We moeten ermee doorgaan zodat jongere generaties ook voelen dat het belangrijk is dat zij zich laten inenten.”

De prins is blij dat Modha ook heeft besloten zich te laten vaccineren ondanks dat er veel verschillende verhalen online te vinden zijn. “Op social media word je soms overspoeld door geruchten en desinformatie, dus we moeten voorzichtig zijn in wie we geloven en waar we onze informatie vandaan halen.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD