Prinses Alexia wordt 18 jaar en gaat haar eigen weg!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Haar examens gingen voor, dus kon prinses Alexia dit jaar niet aanwezig zijn op Koningsdag in Rotterdam. Een tegenvaller voor de fotografen, want Alexia is de meest fotogenieke prinses die ons land rijk is. Op 26 juni wordt ze 18 jaar.

Voor prinses Alexia was het geen optie om Koningsdag bij te wonen en te spijbelen van haar studie aan het United World College Atlantic in Wales. Een opleiding die haar toegang geeft tot alle universiteiten in de EU. De kans bestaat dat ze na de zomervakantie opnieuw in het buitenland zal gaan studeren. We zullen zeker van haar horen als het gezin binnenkort een fotomoment organiseert, waarbij de media vragen mogen stellen. 

Kostschool

Alexia heeft ongetwijfeld een fantastische tijd gehad in Wales, net als vele anderen die dezelfde opleiding hebben gevolgd. Haar vader, koning Willem-Alexander, heeft zelf ook ervaren dat je op een kostschool niet alleen studeert, maar ook een unieke kans krijgt om simpelweg volwassen te worden en te ontdekken wie je zelf ècht bent. Het UWC Atlantic vindt het belangrijk dat studenten zichzelf kunnen zijn, ongeacht hun genderidentiteit, en organiseert daarom evenementen zoals de ‘gender equality’ feestavond. Alexia trok voor die gelegenheid haar meest spannende outfit aan. De uitgelekte foto’s waren hèt bewijs dat ze daar in Wales geen prinses hoefde te zijn. Jezelf al op jonge leeftijd accepteren. Weten dat het prima is, wie je als persoon bent en dat je je daar niet tegen hoeft te verzetten. Het UWC Atlantic is ook om die reden een goede keuze geweest van Alexia. 

Onafscheidelijk

De twee jaren in Wales zijn omgevlogen. Nu is het tijd voor vakantie. Misschien dat we haar deze zomer nog spotten in Scheveningen. Net als Amalia werkte ook Alexia daar in de Oase Beach Club. Verder zal Alexia met haar ouders op vakantie naar Griekenland gaan – heerlijk bijpraten, want ze hebben elkaar het afgelopen jaar weinig gezien. Zal ze nog, net als vroeger, samen zingen met haar moeder? Daarbij speelt ze net als Máxima ook gitaar. Alexia en haar gitaar zijn onafscheidelijk. Toen haar vader twee jaar terug een foto maakte toen ze vertrok naar Wales, gehuld in gescheurde spijkerbroek, droeg ze een grote tas over haar schouder en haar gitaar op haar rug! 

Soms wat stress

Willem-Alexander en Máxima hebben hun uiterste best gedaan hun kinderen zo gewoon mogelijk op te voeden, zodat ze zichzelf konden ontdekken en niet alleen maar ‘prinses’ hoefden te zijn. Deze missie lijkt geslaagd, want het zijn alle drie leuke meiden die op hun beurt weer trots zijn op hun ouders. ,,Ik vind mijn ouders echt best wel goede, ja heel goede ouders,” zei Alexia drie jaar geleden. ,,Soms is er natuurlijk wel een beetje stress, maar ik denk dat iedere ouder betere dagen en slechtere dagen heeft. Over het algemeen is het hier gezellig.” Als jouw (toen nog) veertienjarige tiener dit over jou zegt, dan weet je dat je het als ouder goed hebt gedaan. Alexia is ‘reserve’ maar ze heeft het geluk dat haar zus Amalia zich nu al serieus op haar toekomstige taak voorbereidt. Als er niet iets heel ergs gebeurt, wordt Amalia op een dag koningin. Het geeft Alexia veel vrijheid. 

Onvergetelijk

,,Ik vind het fijn dat ik later iets kan doen met mijn eigen interesses,” zei ze eerder. En nu al onderneemt ze veel leuke dingen, zoals lekker een avondje stappen met vriendinnen. Ik vond het leuk toen ze tijdens de kerstvakantie werd gespot in Club Tequila in Buenos Aires. Een hippe nachtclub net buiten het centrum waar ze, ondanks de altijd gretige Argentijnse paparazzi, genoot van een onvergetelijke avond. Op 26 juni wordt Alexia achttien jaar. Dan is ze volwassen en kan ze nog meer haar eigen keuzes maken. Haar peetmoeder, koningin Mathilde van België, zei bij haar doop in 2005: ,,Dat je mag opgroeien tot een warme en genereuze persoonlijkheid.” Dat is gelukt!

Tags

PRINSES ALEXIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck