Prinses Amalia bedreigd door ex-militair

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een 31-jarige ex-militair uit Zwolle staat vandaag voor de rechter voor het bedreigen van prinses Amalia. Hij stuurde berichten naar de 16-jarige prinses waarin hij dreigde met geweld en verkrachting.

Ook beste vriend kreeg berichten

De bedreigingen vonden in januari van dit jaar plaatst. Via Instagram zou de verdachte, Wouter G, berichten met een agressieve toon hebben gestuurd naar de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Hij dreigde haar te komen opzoeken op school en op Koningsdag.
Het bleef niet bij berichtjes aan de kroonprinses, want ook kreeg goede vriend Brent berichten van Wouter G. De jongen zou onder meer hebben geschreven dat hij hem wilde doden. ,,Ik ben een beetje bezorgd, en heb zo mijn bedenkingen. Vijfdejaars ben je toch? Ik ga je opzoeken. Nog een paar weken. Bemoei je met je eigen zaken, vriend. Anders komt er een einde aan”, zou Brent onder andere hebben ontvangen van de man.

De man verblijf momenteel in een penitentiair psychiatrisch centrum. Dat is een onderdeel binnen de gevangenis waar gedetineerden psychiatrische zorg krijgen. Voor zijn gevangenschap had Wouter G. geen vaste verblijfplaats en leefde op straat.

Tags

AMALIAMANPRINSES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck