Prinses Amalia behaalt jachtakte voor beheer kroondomein

Door: DitjesDatjes
16-11-2021

Prinses Amalia heeft op aandringen van haar vader koning Willem-Alexander gestudeerd voor het behalen van de jachtakte. Dat vertelt de prinses in het boek Amalia.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Claudia de Breij, die het boek dat dinsdag uitkomt heeft geschreven, zag bij een bezoek aan de kamer van Amalia op paleis Huis ten Bosch de vuistdikke map met lesmateriaal voor de jachtakte. De akte is niet meteen bedoeld om te gaan jagen, maar dient vooral ter voorbereiding op het toekomstige beheer van kroondomein Het Loo in Apeldoorn, aldus de prinses.

“Kijk je moet daar examen voor doen. Je kunt niet zomaar wat gaan jagen”, aldus Amalia. In de map staan tal van foto’s van planten en sporen van dieren. “Je moet precies weten wat voor dier ergens heeft gelopen”, legt ze uit. Wie het examen haalt “weet meer dan een boswachter”, zegt Amalia. “Je moet in elk geval de kennis hebben.”

De koninklijke jacht is een gevoelig onderwerp, met name waar het gaat om het kroondomein. Koning Willem-Alexander overweegt voor het natuurbeheer weer subsidie aan te vragen, maar voor één van de subsidies waarvoor Het Loo in aanmerking kan komen, is openstelling gedurende bijna het hele jaar een vereiste. De koninklijke familie sluit het domein echter altijd enkele maanden. Om de natuur rust te geven, aldus Willem-Alexander. Tegenstanders zeggen dat hij dat doet om te jagen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD