Prinses Amalia doet onopvallend mee aan springconcours

Door: Piet Hein
03-10-2020

Prinses Amalia is gisteren met haar paard Mojito 23e geworden tijdens het springconcours op manege Reigershof in Oud Gastel. Onopvallend en niet gevolgd door camera’s was genoot hier een 16-jarige studente van haar hobby: paardrijden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De prinses doet wel vaker mee aan springconcoursen. Dit keer was het een verslaggever van De Stentor die troonopvolgster in de gaten kreeg. Foto’s maken mocht niet, en hij beschrijft daarom hoe hij de prinses op de manege ziet bewegen.

Anoniem

,,De 16-jarige prinses kan zich deze zaterdagmiddag redelijk anoniem bewegen tussen vooral leeftijdsgenoten. Buiten in de poldermodder staat de blauwe paardentrailer van de koninklijke stallen, gewoon tussen de andere trailers. Binnen enkele tientallen mensen, van wie de helft, schat eigenaar Simon Broos, ‘geen idee heeft dat Amalia hier komt rijden”, aldus de verslaggever.

LEES OOK:

Speculaties liefdesketting van prinses Amalia

Amalia van Oranje gooit geen hoge ogen in Oud Gastel. .Ze haalt de barrage niet, mag snel naar huis en eindigt met één omvergesprongen balk en een tijd van 69,55 seconden op plaats 23, onderaan de middenmoot. 

Het middelmatige resultaat mag de pret niet drukken. De aanwezigen op de manage zien dat de prinses veel plezier heeft, en duidelijk geniet van het omgaan met de paarden en de andere liefhebbers.

Manege-eigenaar Simon Broos, laat aan de Stentor weten dat hij niet koud of warm wordt van het koninklijke bezoek. ,,Zo’n meisje moet ook haar hobby kunnen doen, prinses of niet,” vertrouwt hij de krant toe. 

Meer bij De Stentor

Meer DenD