Prinses Amalia in verlegenheid door extreem seksisme studentencorps?

Amalia wordt hoer genoemd door studenten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De verbale uitspattingen van vooraanstaande leden van het Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. konden op geen slechter moment komen voor prinses Amalia. Aan de vooravond van de ontgroening van de kroonprinses werden vrouwen in speeches vergeleken met ‘sperma-emmers’ en met ‘hoeren’.

Prinses Amalia staat op het punt lid te worden van deze studentenvereniging, die notabene een transformatie nastreeft om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. De ontgroening van de dochter van koning Willem-Alexander en Màxima staat staat gepland begin augustus.

Lustrumdiner

De ontoelaatbare, grensoverschrijdende uitspraken werden afgelopen zondag gedaan tijdens een diner op de NDSM-werf ter gelegenheid van de viering van het 34e lustrum van het corps. De zaal vol mannelijke studenten (vrouwen en mannen zijn gescheiden) stemde luidkeels in met de uitspraken door steeds weer ‘hoeren’ te scanderen.

Dumpert heeft maandagavond een video geplaatst die je HIER kunt bekijken.

Opspraak

Het is niet de eerste keer dat het studentencorps in de hoofdstad in opspraak komt. Vorig jaar deed de ontgroening nog veel stof opwaaien, dat leidde tot toezeggingen dat er binnen de vereniging veranderingen zouden komen. Daar is kennelijk weinig van terecht gekomen. Inmiddels hebben 270 leden van het corps in een brief geageerd tegen de gang van zaken.

Prinses Amalia, die uitkijkt naar haar studententijd in Amsterdam en naar het verenigingsleven, loopt het risico dat ze wordt meegesleurd in het grensoverschrijdende gedrag van haar clubleden. Bovendien heeft het feit dat ze onze toekomstig koningin is ook consequenties. Er bestaat grote vrees dat er straks videobeelden van haar heimelijk worden gemaakt en vervolgens worden gedeeld via social media.

Tags

A.S.C./A.V.S.V.Prinses AmaliastudentencorpsWillem-Alexander

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie