Prinses Amalia jarig: ‘Hopen op een beter jaar’

Amalia is jarig
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Amalia mag vandaag negentien kaarsjes uitblazen. Haar verjaardag ziet er heel anders uit dan vorig jaar; wat één van de mooiste jaren uit haar leven moest worden, werd door ernstige bedreigingen juist de heftigste. Het is dan ook te hopen dat volgend jaar een beter jaar wordt voor de prinses.

De negentiende verjaardag van prinses Amalia wordt vandaag niet in de schijnwerpers gevierd, maar is een privéaangelegenheid. Ze heeft een roerig jaar achter de rug: in september begon ze aan haar studie Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook op kamers zou gaan wonen. Maar door de ernstige bedreigingen kan ze het huis niet uit; ze woont dan ook nog steeds thuis.

Consequenties

Máxima zei dat de bedreigingen rond de prinses ‘enorme consequenties’ voor haar leven hebben. ,,Ze is het huis niet uit. Dat betekent dat ze niet in Amsterdam woont, dat zij ook niet echt naar buiten kan. De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is voor haar geen studentenleven zoals anderen dat hebben. Ik ben echt heel trots op haar hoe ze dat allemaal volhoudt”, zei de koningin tijdens het staatsbezoek aan Zweden.

Afstand

Vorig jaar zag de verjaardag van Amalia er een stuk anders uit. Ze werd toen achttien jaar en was vanaf toen officieel oud genoeg om haar vader koning Willem-Alexander op te volgen. Haar verjaardag werd groots gevierd, iets wat dit jaar niet gaat gebeuren. Ook zou ze haar verjaardag niet met het hele gezin kunnen vieren. Alexia is nog altijd in Wales en keert alleen terug naar Nederland tijdens de vakanties. En aangezien de verjaardag van Amalia niet in de vakantie valt, zal Alexia haar alleen van een afstand kunnen feliciteren.

Tags

AMALIAJARIGPRINSES AMALIAVERJAARDAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck