Prinses Amalia woont weer thuis na dreiging

Dreiging Amalia groot
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Piet Hein

Prinses Amalia woont weer thuis omdat haar veiligheid in haar Amsterdamse appartement niet te garanderen is. Dat hebben koning Willem-Alexander en prinses Máxima vertelt tijdens het persgesprek naar aanleiding het staatsbezoek aan Zweden.

Duidelijk vechtend tegen de tranen legde koning Máxima uit dat haar dochter in feite aan huis gekluisterd zit. ‘Ze mag wel naar de r de universiteit, maar dat is. Dit heeft hele grote consequenties voor haar..’ sprak Maxima. Die er samen met Koning Willem-Alexander aan toevoegde haar dochter heel dapper te vinden.

Koning Willem-Alexander noemde de situatie met zijn dochter “heel zwaar”.

Eerder deze maand bevestigde de RVD na berichtgeving in De Telegraaf dat er serieuze dreiging is tegen Amalia en premier Rutte. De RVD zei toen al dat de prinses weer tijdelijk in Den Haag woonde. Niet duidelijk was toen dat dit ook betekende dat ze het paleis nauwelijks kan verlaten.

Amalia (18) is eerstejaars studente aan de Universiteit van Amsterdam. Het feit dat vanwege een serieuze dreiging vanuit de georganiseerde misdaad nu aan huis gekluisterd zit, is een enorme klap voor de jonge prinses. Tijdens haar gesprekken met Claudia de Breij werd al duidelijk dat ze enorm veel zin het studentenleven had. Zelfs het corps trok haar aan. Dat werd haar twee maanden geleden al verboden vanwege de misstanden in deze studentenvereniging.

Tags

Koning Willem-AlexanderKoningin MaximaPrinses Amalia

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie