Prinses Beatrix aangekomen op Curaçao

Door: DitjesDatjes
25-11-2021

Prinses Beatrix is donderdag aangekomen op Curaçao International Airport. Op het vliegveld vlak buiten Willemstad werd ze opgewacht door gouverneur Lucille George-Wout en minister-president Gilmar Pisas. “Het is zo fijn om hier weer te zijn”, zei Beatrix bij aankomst.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rond 16.00 uur, 21.00 uur Nederlandse tijd, landde het vliegtuig waar Beatrix mee reisde vanaf Schiphol. Het KLM-toestel had, geheel in de sfeer van het bezoek, een oranje neus. Helaas voor de 83-jarige prinses werd ze niet verwelkomd met een zonnetje. De temperatuur op het eiland ligt rond de dertig graden, maar omdat Beatrix het eiland in het regenseizoen bezoekt, is het voornamelijk een beetje bewolkt.

De prinses is van donderdagmiddag tot en met zondag op het eiland. Haar agenda is die drie dagen behoorlijk vol. Het bezoek staat vooral in het teken van natuurbehoud en de effecten van de coronapandemie. Ze volgt onder meer een natuurles aan schoolkinderen, ze helpt bij het uitzetten van een flamingo die hersteld is na verblijf in een dierenkliniek en ze krijgt uitleg over het kweken van koraallarven.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD