Prinses Beatrix brengt bezoek aan Curaçao

Door: Kees van der Made
23-11-2021

De 83-jarige Prinses Beatrix mag dan wel Koningin-af zijn, dat betekent niet dat ze achter de geraniums gaat zitten. De prinses gaat op bezoek bij Curaçao.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Prinses Beatrix trad in 2013 af als Koningin en mocht dit jaar 83 kaarsjes uitblazen. Tóch betekende haar aftreden niet een rustige ouwe dag. De prinses blijft namelijk nog steeds bepaalde zaken doen voor het Koninklijk Huis. Morgen mag ze de Janje Beton Prijs uitreiken, maar overmorgen stapte ze in het vliegtuig…

Beschermvrouwe

Prinses Beatrix gaat namelijk op bezoek bij Curaçao. Ze blijft daar tot en met 28 november. Tijdens het bezoek staat de Dutch Caribbean Nature Alliance centraal (DCNA). Dat betreft een non-profitorganisatie die in 1998 is opgericht. De DCNA richt zich op de ondersteuning van organisaties van nationale parken op de Nederlandse Caraïben. De prinses is beschermvrouwe van de organisatie.

Gastvrouw

Tijdens het bezoek fungeert Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout als gastvrouw. Ook ontmoet de voormalig koningin de gouverneurs van Aruba en Sint Maarten en de gezaghebber van Bonaire. Verder bezoekt Prinses Beatrix verschillende natuurprojecten, het uitzetten van een flamingo die is hersteld en een natuurles aan schoolkinderen. Ook worden er bezoeken gebracht in het kader van de stichting Samenwerkende Fondsen Cariben. Die organisatie organiseert jaarlijks vijftig eenmalige sociale projecten in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Meer DenD