Prinses Beatrix (bijna 80) geniet van Jumping

Op de vrijdagavond van Jumping Amsterdam als om De Telegraaf Prijs wordt gestreden is prinses Beatrix – als er niets anders in haar agenda staat – altijd vaste gast van het bestuur. De voormalige Koningin, die er dit jaar opnieuw bij was, is zeer betrokken bij de hippische sport.

Ze leeft altijd mee met de springruiters die strijden om de ereplaatsen. Ze moedigt ze aan en ook heel erg bijzonder: prinses Beatrix noteert de tussenstanden in het programmaboekje.

Haar nichtje prinses Margarita, de oudste dochter van prinses Irene, is bestuurslid van Jumping en keek deze avond dan ook aan tafel geboeid mee naar de prestaties in de paardenbak. Ook haar echtgenoot mr. Tjalling Siebe ten Cate, de echtgenoot van de prinses Margarita, zat aan tafel.

Jumping Amsterdam is een van de grootste paardensportevenementen van Nederland. Het concours wordt ook vandaag en morgen gehouden in de RAI.

Beatrix is een enthousiast amazone. De moeder van koning Willem-Alexander viert volgende week 80e verjaardag. Zij doet dit met een diner in het paleis op de Dam in Amsterdam, waar ook bevriende royals voor zijn uitgenodigd.

Sanne Thijssen won De Telegraaf Prijs de Spanjaard Manuel Fernandez Saro werd tweede en op het podium stond ook Rolf-göran Bengtsson: de Zweed werd derde.