Prinses Beatrix reikt Jantje Beton Prijs uit

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Prinses Beatrix mag binnenkort aantreden om de Jantje Beton Prijs uit te reiken. Deze prijs gaat naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Welke gemeente krijgt de eer?

Prinses Beatrix mag binnenkort de Jantje Beton Prijs uitreiken. Jantje Beton zet zich sinds 1968 in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. De organisatie weet jaarlijks ruim 350 duizend kinderen te activeren om mee te doen aan activiteiten en projecten van de organisatie. De prinses zet zich sinds het ontstaan van de organisatie in voor Jantje Beton en is beschermvrouwe. Ze zei ooit eens over kinderen: ,,Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken.” In 1978 stelde de organisatie de Jantje Beton Prijs in. Sindsdien is hij sporadisch uitgereikt aan individuen. Vanaf dit jaar wordt de prijs tweejaarlijks uitgereikt aan gemeenten.

Drie gemeenten

Er zijn nog drie gemeenten die kans maken op de Jantje Beton Prijs: Apeldoorn, Almere en Leiden. Welke dat wordt, dat wordt op 24 november bekend als prinses Beatrix de prijs samen met één van de leden van de kinderjury in Culemborg mag uitreiken.

Tags

ALMEREAPELDOORNBEATRIXGEMEENTEJANTJE BETONJANTJE BETON PRIJSKINDKINDERENLEIDENPRIJS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie