Prinses Charlène nog niet bevrijd van ‘HELS HUWELIJK’!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Paleisgeheimen van Monaco liggen op straat. Wat blijkt? Prinses Charlène gooit na elf helse huwelijksjaren de handdoek in de ring… Voor haar ‘vrijheid’ betaalt ze wel een prijs.

De Zuid-Afrikaanse Charlène Wittstock is binnenkort verlost van het keurslijf waarin ze al elf jaar gevangen zit. Het Franse magazine Voici publiceert details van de geheime overeenkomst die prins Albert en zijn echtgenote overeen zijn gekomen. De twee blijven de huwelijksschijn ophouden, maar in de praktijk zal Charlène in Zwitserland haar eigen leven leiden.

De voormalig Olympisch zwemster is moegestreden, uitgeput en gedesillusioneerd. Het ergste is nog dat ze het zag aankomen. Het is een publiek geheim dat ze aan de vooravond van haar huwelijk Monaco had willen ontvluchten. Die vlucht is door de politie verhinderd. Op haar trouwdag sprak Charlènes gezicht boekdelen. Van een stralende bruid was geen sprake.

Première dame
Het ministaatje was allesbehalve een warm bad voor haar. De Monegasken vonden Charlène te min en haar beheersing van het Frans belabberd. Ook haar schoonfamilie verwelkomde haar niet met veel enthousiasme. Sterker: schoonzus Caroline (die na de dood van prinses Gracia de Première dame van Monaco was geworden) straks haar minachting niet onder stoelen of banken.

Caroline was zeker niet de enige in het ministaatje die weigerde Charlène een echte kans te geven. Velen bleven de vergelijking maken met prinses Gracia; de Hollywoodactrice die prinses werd en na haar dood een iconische status verwierf. Wie zou daar nog aan kunnen tippen? Charlène is een prachtige vrouw, maar ook zij is zeker geen Grace Kelly.

Rokkenjager
Charlène deed haar best en liet blijken dat haar hart op de juiste plaats zit. Zo verwelkomde ze Alberts twee buitenechtelijke kinderen met open armen aan het hof. Dit tot afgrijzen van prinses Caroline. Wie denkt dat Alberts voormalige minnaressen wél dankbaar zouden zijn, vergist zich. Nicole Coste, de moeder van Alberts bastaardzoon Alexandre, is altijd negatief over Charlène.

Al die tijd hielden Albert en Charlène de schijn op. Nee, ze waren niet ongelukkig. En nee, van een scheiding kon geen sprake zijn. Maar verder stond Charlène er al die jaren alleen voor. Toch had ze kunnen en moeten weten dat prins Albert geen familieman is. De ‘eeuwige vrijgezel’ trouwde pas op zijn 53ste, kennelijk vooral om de bloedlijn van het prinsdom te garanderen.

Nachtmerrie
Het leeftijdsverschil – zij is 20 jaar jonger – lijkt een minder groot probleem dan Alberts afstandelijkheid en het vijandige Monaco. In Geneve kan Charlène straks haar eigen leven leiden. Een luxeleven, want ze krijgt maandelijks een flink bedrag overgemaakt. Maar de tweeling Jacques en Gabriella (7) blijft bij vader Albert achter in Monaco. Dat is voor iedere rechtgeaarde moeder natuurlijk een nachtmerrie.

Dat Charlène na elf jaar haar gouden kooi eindelijk mag ontvluchten, betekent niet dat ze zo vrij is als een vogel. De prinses heeft zich contractueel verplicht op belangrijke dagen in Monaco aanwezig te zijn. Het deurtje van haar kooi staat wagenwijd open. Albert laat zijn vrouw uitvliegen, maar houdt zijn ongelukkige echtgenote tegelijkertijd nog steeds aan een touwtje.

Tags

GRACE KELLYMONACOPRINS ALBERTPRINSES CAROLINEPRINSES CHARLENE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck