Prinses Delphine had anorexia: ‘Ik was bijna dood’

Delphine had anorexia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Delphine speelt volledig open kaart in haar driedelige docureeks die gisteren van start ging op de Belgische televisie. Als tiener worstelde de prinses met mentale problemen, wat uitliep op anorexia. ,,Op mijn vijftiende was ik bijna dood.”

In de driedelige documentairereeks ‘Delphine: mijn verhaal’ vertelt de prinses openhartig over haar leven. In de eerste aflevering deed ze meteen een schokkende onthulling.

‘Ik had nergens controle over’

Delphine legt in de documentaire uit dat ze op haar dertiende de drang voelde om te vermageren. ,,Ik wilde verdwijnen, dus stopte ik met eten”, aldus Delphine, die daardoor anorexia ontwikkelde.

De prinses vermagerde niet omdat ze wilde afvallen, maar omdat ze geen controle over haar eigen leven had. ,,Ik kreeg anorexia, omdat ik nergens controle over had. Wat ik at, kon ik controleren”, legt ze uit. ,,Wat ik nog weet is, dat ik het haatte om zo mager te zijn, het ging gewoon om controle.”

30 kilogram

Twee jaar later ging het echt mis. ,,Op mijn vijftiende was ik bijna dood. De dokters waarschuwden mijn moeder dat mijn hart het zou begeven. Ik zat dusdanig onder mijn gewicht: ik woog 30 kilogram, en ik was 1 meter 74. Er bleef niets over van mij.”

Haar moeder vertelde op haar zeventiende dat Albert haar vader was, en dat redde Delphine uiteindelijk uit de vicieuze cirkel. Ook kunst was haar redding, toen ze ging studeren aan een Londense academie.

Tags

ANOREXIADOCUMENTAIREOPENHARTIGPRINSES DELPHINE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck