Prinses Kate schokt Britse volk met de mededeling dat ze kanker heeft

Prinses Catherine is zwaar getroffen door kanker.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Wat een klap voor het Britse volk en de koninklijke familie: de verklaring van prinses Catherine over de kanker die haar heeft getroffen is heftig, In een emotionele video heeft Kate uitgelegd in welke gezondheidscrisis ze terecht is gekomen. Na de hype van de afgelopen weken over een bewerkte foto voelde Catherine zich verplicht om openheid van zaken te geven.

Als een bom sloeg het nieuws in vanavond. De moeder van drie kinderen en toekomstig koningin van Groot-Brittannië was al afwezig bij koninklijke verplichtingen sinds ze op 17 januari een geplande buikoperatie onderging.

Gewacht met nieuws

Zittend voor een veld vol narcissen, deelde de prinses mee dat ze kanker heeft. De 42-jarige Kate zei dat ze heeft gewacht om het nieuws te melden tot het moment dat het het beste was voor haar kinderen George, Charlotte en prins Louis.

Kate zei: ,,Het zijn ontzettend zware maanden geweest voor ons hele gezin, maar ik heb een fantastisch medisch team gehad dat heel goed voor me heeft gezorgd waarvoor ik zo dankbaar ben.”

De prinses legde uit dat toen ze in januari werd geopereerd, dat er werd gedacht dat haar aandoening niet kwaadaardig was. Echter, na operatieve tests werd toch kanker vastgesteld en werd Kate aanbevolen om een behandeling te ondergaan.

‘Enorme schok’

Kate: ,,Dit kwam natuurlijk als een enorme schok. William en ik hebben er alles aan gedaan om dit privé te verwerken met het oog op ons jonge gezin. Zoals je je kunt voorstellen heeft dit tijd gekost.”

,,Het heeft tijd gekost om te herstellen van een zware operatie om mijn behandeling te kunnen starten. Belangrijker nog, het heeft tijd gekost om alles uit te leggen aan George, Charlotte en Louis op een manier die geschikt is voor hen en om hen gerust te stellen dat het goed met me zal gaan.”

De Britse koninklijke familie zit in de hoek waar de slappen vallen. Ook bij koning Charles is kanker geconstateerd. De Britse vorst ondergaat momenteel een behandeling. Prinses Catherine ondergaat nu ook nog een chemokuur. Het herstel zal nog enige tijd kosten. Kate vroeg om de privacy van haar en haar gezin te respecteren.

De afgelopen weken kwam Kate in het nieuws toen het Britse koningshuis een bewerkte foto van Kate en haar kinderen naar de media stuurde. Het bleek al snel dat de foto was bewerkt met Photoshop. Er ontstond een orkaan aan speculaties over de medische toestand van Kate. Afgelopen week werden Kate en haar man William nog wel samen gesignaleerd bij een boerenmarkt.

Tags

KANKERPRINSES KATE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck