Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen

Door: Kees van der Made
17-01-2022

Prinses Laurentien mag bij de start van de Nationale Voorleesdagen, voorlezen uit ‘Maar eerst ving ik een monster’.

Op 26 januari gaan de voorleesdagen weer van start. Deze worden afgetrapt met prinses Laurentien die bij Integraal Kind Centrum het Duet in Uithoorn gaat voorlezen. Laurentien is al jaren in een strijd verwikkeld met laaggeletterdheid. Ze vindt voorlezen erg belangrijk.

Schaamte en doorzettingsvermogen

Waarom prinses Laurentien laaggeletterdheid zo aan het hart gaat vertelde ze tijdens een interview in het blad City: ,,Al in mijn studententijd kwam ik in aanraking met mensen die op latere leeftijd leerden lezen en schrijven. De schaamte en het doorzettingsvermogen van die mensen raakten me enorm.” Zelf heeft ze, toen haar kinderen klein waren ook veel voorgelezen: ,,Dat was een geweldig avondritueel! Elke fase waren er favoriete boeken. Van nijntje tot Paul van Loon, en daarna de boeken van schrijvers zoals Thea Beckman, Jan Terlouw en Roald Dahl. Eigenlijk teveel om op te noemen!”

‘Maar eerst ving ik een monster’

De voorleesdagen eindigen op 5 februari. Op 26 januari leest prinses Laurentien voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’. Dat boek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Het boek is geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer.

Meer DenD