Prinses Laurentien trapt Nationale Voorleesdagen af

Door: DitjesDatjes
22-01-2020

Prinses Laurentien kwam woensdagochtend naar de bibliotheek van Zoetermeer om kinderen voor te lezen tijdens het Nationaal Voorleesontbijt. Daarmee gaf ze de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De prinses las de kinderen voor uit het boek Moppereend, het Prentenboek van het Jaar. Dat gaat over Eend, die chagrijnig is omdat haar vijver is opgedroogd en niemand met haar wil spelen. Het wolkje boven haar hoofd wordt steeds donkerder, maar klaart uiteindelijk toch op. Het prentenboek is geschreven en geïllustreerd door Petr Horáček en Joyce Dunbar.

Doel van de Voorleesdagen, die bestaan sinds 2004, is om het voorlezen aan kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar te stimuleren. De prinses is oprichter en erevoorzitter van Stichting Lezen & Schrijven.

Behalve Laurentien lezen ook andere bekende Nederlanders voor uit het boek. Zo zijn onder anderen oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet, schrijver Kees van Kooten en Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob van de partij.

De zeventiende editie van de Nationale Voorleesdagen duurt tot en met zaterdag 1 februari.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD