Prinses Mabel bouwt nieuw familiehuis

Prinses Mabel
Door: Charlotte Wijnen
12-06-2021

Na het noodlottig ongeval van haar man prins Friso tijdens een ski-vakantie, pakt Mabel het leven weer langzaam op. Inmiddels is de prinses ook financieel onafhankelijk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Omdat de coronarestricties in Engeland nog strikter waren dan in Nederland, en omdat de scholen toch waren gesloten, woonde Mabel bijna zes maanden in haar twee jaar eerder gekochte woning aan de Loosdrechtse plassen.

Groen huis

Haar twee dochters Luana en Zaria konden op die manier wat meer van Nederland leren kennen en het gezin kon ervaren of deze woonstek beviel of niet.

De woning beviel zeker, maar Mabel verzekerde dat dit niet betekende dat ze ook echt verhuisplannen had. Het leven in Londen, waar ze sinds haar huwelijk in 2004 woont, beviel prima en daar kan ze ook makkelijker dan in eigen land anoniem blijven.

Het schitterend aan het water gelegen huis in Breukelerveen was vooral bedoeld als ‘familiewoning’. Het was de uitvalsbasis voor Mabel, maar ook haar moeder en zussen konden het gebruiken. Maar het begin jaren zestig gebouwde huis was allesbehalve duurzaam, dus de woning werd afgebroken. Op de plek komt een nieuw huis dat wel aan de eisen van deze tijd voldoet: een ‘groen huis’.

Een project dat nog wel even in beslag neemt. En omdat ze ook niet meer terecht kunnen in Breukelerveen, er staat natuurlijk geen huis meer nu, moeten ze steeds op en neer vliegen vanuit Londen.

Girls Not Brides

De prinses ziet zichzelf als ‘bouwer’. Ze brengt mensen bij elkaar, zet een organisatie op en zorgt vervolgens dat die op eigen benen kan staan. Het kwam dus niet als verrassing dat ze een stapje terug doet bij ‘Girls Not Brides’.

Achter ‘Girls Not Brides’, dat wereldwijd strijdt tegen kinderhuwelijken, zit volgens Mabel een goed team. Dat geeft haar de kans om na elf jaar haar blik op iets anders te werpen. ,,Je moet niet al te lang hetzelfde doen”, aldus Mabel. ,,Het is tijd voor nieuw leiderschap.”

Plannen voor de rest van het jaar heeft Mabel nog niet gemaakt. Dat is ook moeilijk in een tijd van steeds weer veranderende restricties, regels en maatregelen.

Meer DenD