Prinses Mabel ontvangt Geuzenpenning

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

VLAARDINGEN – Prinses Mabel heeft dinsdagmiddag in de Grote Kerk in Vlaardingen namens de mede door haar opgerichte organisatie Girls Not Brides de Geuzenpenning in ontvangst genomen. De penning werd overhandigd door Lilian Gonçalves, onder meer oud-voorzitter van Amnesty International en van het Prins Claus Fonds.

Girls Not Brides kreeg de onderscheiding voor de wereldwijde strijd tegen kindhuwelijken. Bij Girls Not Brides zijn bijna duizend organisaties in bijna honderd landen aangesloten, met als doel in één generatie een einde te maken aan het eeuwenoude gebruik meisjes op jonge leeftijd uit te huwelijken, hetgeen een verwoestend effect heeft op hun leven.

“Toen ik zeven jaar geleden met dit werk begon, werd gezegd dat het onmogelijk was om een einde te maken aan kindhuwelijken. Het had geen zin om het te proberen, zo werd me gezegd. Maar ik ben trots op de vooruitgang die is geboekt. De critici hadden ongelijk. Het onmogelijke is wel degelijk mogelijk”, aldus prinses Mabel in haar dankwoord bij de uitreiking van de Geuzenpenning, waarbij ook prinses Beatrix en Mabels moeder aanwezig waren.

Onvermijdelijk

Mabel zei een realist en pragmaticus te zijn. Het doel wordt niet van de ene op de andere dag bereikt, maar met geduld en volharding lukt het wel, kan het wel zo hield ze haar gehoor in de Grote Kerk voor. Girls Not Brides gaat nog meer samenwerkingsverbanden aan, zo kondigde ze aan, en gaat ook lokale organisaties helpen met de financiering van de activiteiten.

Directeur Lakshmi Sundaram van Girls Not Brides schetste de voortgang die de afgelopen jaren is geboekt. “Eerst werd gezegd dat het ondenkbaar was dit bespreekbaar te maken, toen werd gezegd dat het onmogelijk was er een einde aan te maken en nu weten we dat het onvermijdelijk is dat het gebeurt.”

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck