Prinses Mako weer op pad voor keizerhuis

HAOUKI – Prinses Mako, de oudste kleindochter van de Japanse keizer Akihito, heeft in Haouki, in de zuidelijke prefectuur Tottori, de herdenking bijgewoond van de openstelling van ‘Daisen-cho’, precies 130 jaar geleden.

Het publiek kreeg vanaf 1888 toestemming om deze 1709 meter hoge heilige vulkaan deels te beklimmen. Sinds 1936 is er om de berg een nationaal park ingericht, dat zeer veel toeristen trekt. Na Fuji en Yari geldt Daisen als de aantrekkelijkste berg van Japan.

Prinses Mako heeft sinds haar verloving en huwelijk met haar studievriend Kei Komuro werd uitgesteld, weer een trits openbare taken op zich genomen. Door haar huwelijk zou ze automatisch haar lidmaatschap van het keizerhuis verliezen en daarmee zou ook een einde komen aan haar keizerlijke verplichtingen. Maar nu heeft Mako, die kort geleden nog in Brazilië was, weer alle tijd.

Geen verloving

Kei Komuro is eerder deze week uit Japan vertrokken voor een vervolgstudie rechten aan Fordham University. Hij heeft een beurs gekregen om een master’s te verkrijgen, maar Fordham hoopt dat hij na een jaar doorgaat voor zijn doctoraat. Dat zou het nu voor 2020 voorziene huwelijk nog verder kunnen uitstellen.

Opmerkelijk was in elk geval dat Fordham door de Keizerlijke Hofhouding op de vingers werd getikt toen de universiteit in een persbericht Kei Komuro aanduidde als de verloofde van prinses Mako. Dat was onjuist aldus het paleis in Tokio. De verlovingsceremonie heeft nooit plaatsgevonden, dus is er geen sprake van een verloving.

 

BUZZR