Prinses Margriet trots op Rode Kruis

Door: DitjesDatjes
25-06-2020

Prinses Margriet mist het oude leven, waarbij ze in het hele land op pad kan. Dat zei ze donderdagmiddag in Utrecht aan het einde van een werkbezoek aan het Rode Kruis. Het verplicht thuis moeten blijven van de afgelopen maanden was “moeilijk”. Maar, zo voegde Margriet eraan toe, daarin was ze niet uniek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ze had het contact met kinderen en kleinkinderen gemist “zoals iedereen.” Ze had hen heel weinig gezien en alleen uit de verte, zo vertelde de prinses. De vraag of ze zich extra zorgen had gemaakt om echtgenoot Pieter van Vollenhoven of andere familieleden, wimpelde ze af. “Er zijn heel voor zorgen voor iedereen”, zo bracht Margriet het gesprek meteen op de samenleving als geheel.

De prinses, erevoorzitter van het Rode Kruis, was trots op de “eigen organisatie” zei ze na het bezoek aan de corona-teststraat van de GGD, waar Rode Kruis-vrijwilligers assisteren, en waar ze tekst en uitleg kreeg over de uitdeling van voedselpakketten. Het was heel duidelijk dat dit heel nodig is, aldus Margriet.

Ze was de afgelopen maanden goed op de hoogte gehouden over de werkzaamheden van het Rode Kruis, maar vond het fijn nu weer eens “de werkelijkheid” te kunnen zien, en om met vrijwilligers te praten. Het ging tenslotte om die vrijwilligers, zo besloot ze.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD