Prinses Yuriko met succes geopereerd aan staar

Door: DitjesDatjes
06-02-2020

De staaroperatie aan het rechteroog van de Japanse prinses Yuriko (96) is naar wens verlopen. De tante van keizer-emeritus Akihito en oudtante van keizer Naruhito moet nu nog een aantal dagen herstellen. Dat doet ze in het St. Lucas-ziekenhuis, zo liet het bureau van de keizerlijke hofhouding donderdag weten. Yuriko, die ook wel prinses Mikasa wordt genoemd, is dinsdag in het ziekenhuis opgenomen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De prinses vervult ondanks haar hoge leeftijd – ze is sinds het overlijden van haar man prins Takihito (100) in 2016 het oudste lid van het keizershuis – nog steeds enkele publieke taken. Ook is ze doorgaans aanwezig bij plechtigheden in het paleis, zoals het in ontvangst nemen van de nieuwjaarswensen van het publiek vanaf de paleisveranda bij de jaarwisseling.

Drie kleinkinderen van prinses Yuriko maken ook nog deel uit van het keizershuis, een positie die ze echter kwijtraken wanneer ze zouden trouwen. Het gaat om de buiten Japan minder bekende prinsessen Akiko (38), Yoko (36) en Tsuguko (33).

 

BUZZR

 

 

Meer DenD