Prof. SLIM: ‘MENSEN ZIJN DOMMER DAN GANZEN’

|prof slim||||lever
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

lever

Prof. dr. Leo Hofstra, beter bekend als Prof. Slim, sprak tijdens zijn workshop voor lezers van Ditjes & Datjes ernstige taal over het gedrag van mensen. Overgewicht en een te vette lever zijn het gevolg van vrijwillig te veel eten. Dertig procent van alle volwassenen heeft volgens Hofstra een te vette lever.

,,Mensen zijn dommer dan ganzen. Ganzen worden gedwongen gevoerd en mensen doen het zichzelf vrijwillig aan.”

Daarmee gooit Prof. Slim de knuppel in het hoenderhok. Hij heeft een methode ontwikkeld op basis van het aanmeten van een andere, gezonde leefstijl. Meer bewegen, minder stress, meer slaap, geen koolhydraten en elke dag een keer koud douchen.

,,Mensen die te zwaar zijn hebben een vette lever. Dertig procent van de mensen heeft een lever die te vet is. Dan ben je bijvoorbeeld minder goed in staat om insuline te verwerken. Wij stoppen ons vrijwillig vol met voeding om een vette lever te krijgen. Dan doen we onszelf aan. Bij ganzen gaat het onvrijwillig en gebeurt het voor de foie gras.”

Dat was ook de boodschap van Prof. Slim. Je doet jezelf aan en het is een keuze van jezelf om anders te leven.

Het boek Snel Slim, dat Hofstra heeft geschreven over Slim Lifestyle is via deze link te bestellen.

Ook in zijn blog gaat Hofstra in op een andere levensstijl:

Prof Slim
Prof. dr. Leonard Hofstra

,,Heel goed om te horen natuurlijk, maar is SLIM niet alleen om af te vallen. We passen onze lifestyle ook aan om gezonder te worden en het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Deze week bleek nog uit een nieuw onderzoek dat vrouwen jonger dan 65 jaar een meer dan tweemaal zo grote kans hebben om te overlijden na een hartinfarct dan mannen in die leeftijdscategorie. Ook uit de eerste resultaten van de SLIM Lifestyle Test blijkt dat jonge vrouwen het ongezondst leven.”

,,Gelukkig zijn jullie goed op weg naar een gezond en slank leven! Week 5 staat alweer voor de deur. We zitten nog steeds in Fase II dus het leefstijlschema is niet veel anders dan afgelopen week. Ik zie veel mooie maaltijdideeën voorbij komen, alleen de lunch is voor velen iets lastiger te bedenken.”

prof slim

Tags

PROF SLIMPROF. DR LEONARD HOFSTRASLIM DIEET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck