Promenade zet ongeloofwaardige TV te kijk

Promenade
Door: Jos La Grande
14-01-2020

Wie naar het beste, leukste en meest orginele tv-programma van nu wil kijken, doet er goed aan om snel naar PROMENADE te schakelen. Werkelijk alles wat van plastic is en onecht aan talkshows, actualiteitenrubrieken en entertainmentprogramma’s wordt daar geslacht door Meester Anton uit De Luizenmoeder, voor deze gelegenheid vermomd als Diederik Ebbinge.

Na vier juweeltjes van afleveringen met Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen als ‘deskundigen’ weten we nu al zeker dat de bovengemiddelde humor niet door iedereen wordt gepruimd.

Want hoe serieus neem je ‘buitenlanddeskundigen’ nog, die maar blijven wauwelen over de Oeigoeren, China en Rusland en de eigen onwetendheid voortdurend exploiteren omdat de ondervragers er ook geen snars verstand van hebben.

Promenade maakt een lachertje van het constante gehijg om hoge kijkcijfers in Hilversum door ook het eigen falen te ridiculiseren. Heel vilein wordt Eric Dijkstra als talkshowhost van Op1 gefileerd. En passant worden #MeToo, emo-tv, de talkshowbattle en het ons-kent-ons cultuurtje – om in Promenadetaal te blijven – ‘genaild’. Daarmee is de TV-kantine van Carlo Boszhard in een klap gedegradeerd tot de Keuken Kampioen Divisie.

Inmiddels kijken er 330.000 Nederlanders naar dit heerlijk speelkwartiertje waarvan je toch mag hopen dat het niet stopt, omdat Hilversum prominent te kijk wordt gezet.

Benieuwd hoe Promenade komend weekeinde omgaat met de coming out van ‘onze’ Nikkie de Jager en vooral of talkshow-host Diederik Ebbinge eigenlijk wel weet wie zij is.

Meer DenD