Psycholoog uit zorgen over André: ‘Levenslang gevecht’

André gaat een levenslang gevecht aan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

André Hazes is weer terug: tijdens Holland Zingt Hazes stond de zanger eindelijk weer met plezier en zónder alcohol op het podium. Toch zijn er ook nog altijd zorgen over André. Volgens tv-psycholoog Saskia Geraerts blijft hij kwetsbaar. ,,Een verslaving is een levenslang gevecht.”

Saskia Geraerts is psycholoog en auteur en schuift geregeld aan bij talkshows als Beau, Jinek en HLF8. Ook is ze huispsycholoog bij het NPO Radio2-programma De Wild In De Middag. Hoewel Saskia André Hazes niet persoonlijk kent, ziet ze nog steeds een kwetsbare jongen. In weekblad Party uit ze haar zorgen over de zanger.

‘Levenslang gevecht’

,,Ik zie iemand die heel kwetsbaar is en iemand die het nog niet volledig in de vingers heeft”, legt Saskia uit. ,,Dat is begrijpelijk, want een verslaving is een levenslang gevecht. Daar moet je iedere dag opnieuw de keuze voor maken.”

Verstoorde familierelatie

Volgens Saskia heeft de zanger te maken met genetische kwetsbaarheid. ,,Zijn vader was ook verslaafd en we zien het vaak dat zoiets in de volgende generatie terugkomt”, aldus Saskia. De verstoorde jeugd van André heeft daar zeker niet bij geholpen. ,,En momenteel heeft hij een verstoorde familierelatie met zijn moeder en met zijn zus. Ook met de moeder van zijn kind loopt het niet altijd soepel. Dus hij komt uit een onrustig gezin en heeft nu zelf ook een onrustig gezin; dat patronen zich herhalen, zien we dikwijls terugkomen.”

Verdoven

André staat vanaf kleins af aan al in the picture en volgens Saskia kan dat overweldigend voor hem zijn. ,,En daarom ervoer hij het misschien als fijn om dat af en toe te kunnen verdoven of uitzetten, want laten we wel zijn: iedereen vindt ook iets van André Hazes. Het is een grote last op je schouders als iedereen een mening over je heeft”, aldus Saskia. ,,Ik heb ook wel met hem te doen.”

Tags

ANDRÉ HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie