Publiek ervaart voorstelling Guido Weijers ‘als vanouds’

Door: DitjesDatjes
20-02-2021

De sfeer in het Beatrix Theater is tijdens de voorstelling van Guido Weijers bijna als vanouds. Het publiek is vooral blij dat er weer een evenement is, maar de maatregelen zorgden bij sommige bezoekers vooraf wel voor wat stress.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik zou er de volgende keer wel twee keer over nadenken voordat ik een kaartje koop. Nu was het best impulsief. Ik dacht: ‘ik doe die test wel even’, maar dat viel vies tegen”, vertelt Bente van der Ende. Zelf is ze niet per se groot fan van Weijers, maar ze wilde gewoon heel graag weer eens iets leuks doen. Ze heeft voor de voorstelling van de cabaretier een flink uur in de auto gezeten voor de coronatest. “Het is een superleuke ervaring en ik ben blij dat ik gegaan ben, maar de maatregelen vooraf zijn wel vrij heftig.”

Ook Anouk Hagenaars en Ingeborg Zimmer besloten samen naar de voorstelling van Weijers te gaan. Voor hen waren de maatregelen minder ingrijpend. “Ik steek hiervoor graag zo’n ding in mijn neus”, grapt Hagenaars, verwijzend naar de coronatest. Volgens de dames is het weer net als vanouds. “De eerste tien minuten dacht ik even: ‘wow, dit is bizar'”, vertelt Zimmer. “Maar nu is het alweer zo gewoon. Het is echt heel leuk, we hebben een hele fijne middag.” De sfeer is dan ook heel ongedwongen, volgens beide dames. “Soms loopt iemand dicht langs je en dan heb je wel de neiging om opzij te gaan”, vertelt Hagenaars. “Maar het is ook weer heel snel heel normaal.”

Bubbels

De voorstelling van Guido is het tweede proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. De show is niet alleen de eerste theatervoorstelling in maanden die weer doorgaat, maar ook de eerste waarin weer meer dan dertig toeschouwers welkom zijn. Eerder deze week werd met een zakelijk congres in het Beatrix Theater afgetrapt.

Dat het publiek er zin in had, bleek al vrij snel. De vijfhonderd gelukkigen in de zaal ontvingen hem met open armen. Toen de cabaretier onder de klanken van The Show Must Go On van Queen het podium opkwam werd hij direct met een staande ovatie begroet.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD