Publiekslieveling stapt uit Urk!-serie: ‘Teun Föhn heeft sterallures’

Door: Charlotte Wijnen
28-09-2022

In het laatste seizoen van de realityserie Urk! ontbrak Fred Kleefman, goede vriend van Teun Föhn, volledig. Ook in het volgende seizoen is hij niet te zien. ,,Teun heeft een beetje sterallures gekregen.”

Kijkers van Urk! keken raar op toen publiekslieveling Fred ineens niet meer te zien was in de serie. ,,De mensen riepen naar mij: ‘Waarom zien we je niet meer?’ Dat gebeurde bijvoorbeeld in de supermarkt en dat is niet leuk, want doordat ik niet in Urk! te zien ben geweest, zeggen mensen dat ze dachten dat ik ziek was. Ik ben dat een beetje zat, eerlijk gezegd”, vertelt Fred in gesprek met weekblad Party.

‘Beneden mijn niveau’

Fred heeft onlangs een gesprek gehad met Beeldbrigade, het productiebedrijf dat Urk! maakt. ,,Daarin heb ik gezegd dat ik niet meer mee wil doen. Ik verbeeld mij niks, maar wat er in Urk! allemaal gebeurt, gaat beneden mijn niveau.”

Volgens Fred zijn er meerdere dingen gebeurd waardoor hij niet meer mee wil werken aan de serie. Zo is de band met Teun Föhn, met wie hij 28 jaar bevriend is, bekoeld geraakt. En dat heeft alles te maken met Jeroen Buijs, de ex-vriend van Teun.

Contact met ex-vriend Teun

,,Ik heb Teun gevraagd of hij er moeite mee heeft dat ik contact met zijn ex-vriend Jeroen Buijs blijf houden. ‘Nee, helemaal niet’, zei Teun tegen mij, maar na veertien dagen ging hij dit corrigeren”, aldus Fred. ,,Opeens zei hij: ‘Zullen we een time-out plannen, want ik kan hier toch niet goed tegen.’ Ik heb helemaal geen contact meer op het ogenblik met Teun.”

Vuile was

Fred vindt het jammer, vertelt hij verder. ,,Maar weet je: Teun heeft een beetje sterallures gekregen. Ik wil niet de vuile was buiten hangen, maar als hij iets niet voor elkaar krijgt, dan zegt hij uit Urk! te stappen. In het begin was Urk! echt leuk en hebben we het heel goed gehad met elkaar. Maar ja, je ziet het: Jacomien is er ook uit. En Ab Kebab wil ook niet meer. Ik denk dat ze op moeten houden nu met die realityserie.”

Meer DenD