PvdA-Kamerlid Attje Kuiken duikt

Attje Kuiken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het talentvolle Kamerlid van de PvdA, Attje Kuiken blijkt een enorme duikliefhebber te zijn. Ze beoefent haar hobby al 20 jaar. Tijdens het behalen van haar duikbrevet zwom er zelfs een heuse walvishaai bij Kuiken in de buurt.

Niet alleen de duiksport heeft de PvdA’ster gegrepen, maar ook het zonnige eiland Bonaire. In de wintereditie van het blad Bon Bini Bonaire schrijft Attje dat Bonaire een van haar meest favoriete plekken is in de wereld om te duiken. Ze duikt onder meer op bekende duikplekken bij Karaat, Hilma Hooker en bij de Zoutpier.

,,In de onderwaterwereld vind ik de ultieme ontspanning uit de hectiek en zorgen van alledag,”, aldus Friezin, die het kabinet regelmatig op de hielen zit als het gaat om het coronabeleid. Bovendien acteerde ze vlijmscherp in de parlementaire commissie die de toeslagenaffaire onderzocht.

Het Kamerlid, dat ook Koninkrijksrelaties in haar portefeuille heeft, zet ook nog een paar kanttekeningen. ,,Afvalwater dat zonder filtering in zee belandt, overbevissing, overbegrazing door geiten en ezels en massaal bouwen aan de kust”, noemt Kuiken als bedreigingen voor de waterkwaliteit.

In de column onthult Kuiken ook dat haar 11-jarige dochter volgend jaar haar duikbrevet kan gaan halen. ,,Laten we ons uiterste best doen om ook voor haar en toekomstige generaties Bonaire als een prachtige bestemming te behouden.”

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Tags

PVDATWEEDE KAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie