PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk leidde dubbelleven: ‘Meerdere relaties tegelijk’

Van Dijk leidde dubbelleven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk stapte deze week op vanwege mogelijke privé-misdragingen. Van Dijk zou verschillende dubbellevens hebben geleid en had onder andere een relatie met Katinka Simonse, beter bekend als Tinkebell, en met een vriendin van fractievoorzitter Mei Li Vos. De situatie blijft de gemoederen in de partij bezighouden.

Bronnen rond Ploumen zeggen dat er vier meldingen zijn binnengekomen over Van Dijk vanwege ‘onhandig gedrag in de privésfeer’, waarvan er twee zijn uitgemond in een klacht. Dat meldt het AD.

‘Van Dijk leidde verschillende dubbellevens tegelijk’

Eén van de verhalen waar Ploumen het over heeft, is die van kunstenaar Katinka Simonse, beter bekend als Tinkebell. Tinkebell stelt anderhalf jaar een relatie te hebben gehad met Van Dijk en volgens haar had hij meerdere relaties op hetzelfde moment. ,,Ik ontdekte via Mei Li Vos dat een vriendin van haar ook een relatie met Van Dijk had”, aldus Katinka in het AD. Mei Li Vos bevestigt dit. ,,Ik heb inderdaad een vriendin die iets heeft met Gijs. Het is allemaal zo pijnlijk”, aldus Vos.

Maar volgens Katinka waren er nog veel meer vrouwen. Van Dijk zou haar hebben verteld dat hij gestalkt werd door een vrouw, terwijl Katinka later bijna hetzelfde verhaal hoorde waarin zij de stalker was. ,,Daarom ben ik naar Ploumen gegaan. Die ex-vriendinnen hebben elkaar opgezocht en hij heeft gelogen tegen ons allemaal. Als iemand zoveel dubbellevens tegelijk leidt en liegt dan hoor je niet in de Tweede Kamer.”

Andere PvdA’ers twijfelen aan handelswijze

Maar andere PvdA’ers twijfelen of de partijtop wel juist heeft gehandeld. Bronnen rond Van Dijk vinden dat het Kamerlid voor de bus is gegooid en zijn zetel helemaal niet uit vrije wil ter beschikking heeft gezet.

Ook zegt een PvdA-vrouw dat hij en Tinkebell helemaal geen relatie hebben gehad. ,,Ze hebben elkaar een paar keer ontmoet, maar meer was het niet. Tinkebell was erg teleurgesteld dat Van Dijk een vaste relatie met een ander had”, zegt ze tegen de krant. Volgens haar zou Tinkebell toen andere exen hebben benaderd.

Er wordt nu een onderzoek gedaan door een bureau dat hier expertise voor heeft, maar het is onduidelijk wanneer het onderzoek er komt.

Tags

GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGPVDAVAN DIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie