Quarantaine leverde Frans Duijts huwelijkscrisis op

Frans Duijts
Door: Eva Steins
21-01-2021

Het had niet veel gescheeld of de quarantaine had het einde betekend van het huwelijk van Frans Duijts en zijn vrouw Marloes. De volkszanger onthult dat hij en zijn vrouw elkaars bloed wekenlang wel konden drinken…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik zit hier in een kooi, en jij bent vrij”, zong Frans in zijn grootste hit ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’. De woorden waren meer dan ooit toepasbaar op de thuissituatie van de zanger, vertelt hij. ,,Ik was hele dagen thuis en dat was wennen voor mijn vrouw en onze drie dochters. De ruzies waren heel pittig. En ik kon geen kant op. Ik was als een wild dier, gevangen in een kooi”, aldus de zanger die zijn verhaal doet aan Story.

Borden

De thuisquarantaine had geen goede invloed op het huwelijk van Frans en zijn vrouw. ,,Marloes en ik hebben het vorig jaar heel moeilijk gehad in onze relatie. De borden vlogen echt door de kamer.”

Nadat de familie op wintersport in Oostenrijk was geweest moesten zij twee weken verplicht in thuisquarantaine.

,,Tot die tijd was mijn huis alleen een plek waar ik at en sliep. Marloes hield alles draaiende en ik kwam aanvliegen en ging weer weg. Dat was een modus waar iedereen zich fijn bij voelde”, aldus Frans. Maar daar kwam gauw verandering in.

,,Maar toen ik elke dag thuis was, ging het goed fout. Marloes en ik kregen overal ruzie om. En onze kinderen vonden dat ik me te veel met het gebruik van hun telefoons en iPads bemoeide.”

Huishouden

Ook botste hij en zijn vrouw enorm op het gebied van het huishouden, vertelt Frans. De nieuwe rolverdeling ging er bij hem moeilijk in.

,,Ook had ik met Marloes veel onenigheid over huishoudelijke klussen”, vervolgt Frans. ,,Normaal gesproken doet zij alles. Maar nu ik ook veertien dagen thuiszat, vond ze dat ik best kon meehelpen. De vaatwasser in- en uitruimen bijvoorbeeld. Maar als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan de vaatwasser. Vooral die geur die eruit komt…”

Het scheelde volgens de zanger niet veel of het stel was er heel anders uitgekomen, onthult hij.

,,Ik denk dat als wij in een rijtjeshuis hadden gewoond, ons huwelijk dat niet had overleefd. Het was nu al kantje boord. Als we nog een keer in quarantaine moeten, dan ga ik uit voorzorg naar een hotel. Ik denk dat dat voor ons huwelijk veel beter is.”

LEES OOK:

Frans Duijts openhartig over problematisch drinken

Meer DenD