Queen Elizabeth onder medisch toezicht: ‘doktoren bezorgd over haar gezondheid’

Elizabeth gaat snel achteruit
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Koningin Elizabeth II staat onder medisch toezicht omdat artsen ‘bezorgd zijn om de gezondheid van Hare Majesteit’. Dit laat Buckingham Palace weten. De 96-jarige monarch wordt in Balmoral onder toezicht gehouden…

Het nieuws komt een dag nadat de queen een vergadering had gecanceld van haar Privy Council, een formeel adviesorgaan, en gaf aan te moeten rusten. ,,Na verdere evaluatie van vanmorgen, maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van Hare Majesteit en hebben ze aanbevolen om onder medisch toezicht te blijven”, aldus een verklaring.

Familie onderweg

,,De koningin verblijft in Balmoral en is comfortabel”, het kasteel in Schotland waar zij ook de zomer heeft doorgebracht. Prins Charles zou nu bij haar zijn en William, de hertog van Cambridge, zou onderweg zijn. Ook Camilla, de hertogin van Cornwall, zou naar Balmoral zijn gereisd.

Diep bezorgd

,,Het hele land diep bezorgd zal zijn over het nieuws van Buckingham Palace”, denkt Premier Liz Truss. ,,Mijn gedachten – en de gedachten van mensen in ons Verenigd Koninkrijk – zijn op dit moment bij Hare Majesteit de Koningin en haar familie”, schrijft ze op Twitter.

De koningin benoemde mevrouw Truss dinsdag tot premier in Balmoral, in plaats van naar Londen te reizen voor het evenement.

Tags

BRITSE KONINGSHUISBRITSE ROYALSELIZABETHQUEEN ELIZABETHROYALTY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck