Queen Elizabeth voortaan niet meer alleen op pad

Door: Charlotte Wijnen
24-10-2021

Queen Elizabeth zal in het vervolg niet meer alleen op pad gaan. Bij officiële verplichtingen zal ze naar verluidt alleen nog samen met één van haar kinderen of kleinkinderen op pad gaan. Dit moet voorkomen dat een afspraak op het laatste moment wordt afgezegd als de hoogbejaarde Elizabeth toch niet in staat is om te gaan.

Volgens The Telegraph is hiertoe besloten nadat de Queen afgelopen week op het laatste moment een bezoek aan Noord-Ierland moest afzeggen omdat ze van haar artsen rust moest houden.

Een dag later werd echter bekend dat Elizabeth woensdag aan het einde van de middag was opgenomen en donderdag terug mocht naar Windsor. Maar volgens de Britse royaltypers is het niet handig van Buckingham Palace dat er woensdag is ‘gelogen’ over de plek waar Elizabeth op dat moment verbleef.

,,Het risico voor het paleis is dat de bezorgdheid over de gezondheid van de koningin toeneemt als het publiek en de pers er niet op kunnen vertrouwen dat het koninklijk huis eerlijk tegen hen is”, zei Richard Palmer van de Daily Express op Twitter.

De koningin rust momenteel uit op Windsor Castle en maakt het goed. Wat er precies met haar aan de hand is, is niet bekendgemaakt. Elizabeth werd onlangs wel al gespot met een wandelstok.

BUZZR

Meer DenD