Queen Elizabeth was woest op Harry en Meghan: ‘Hadden haar zegen niet’

Queen was woest op Harry en Meghan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Queen Elizabeth zou woedend zijn geweest toen ze hoorde dat prins Harry en Meghan Markle hun dochter de naam Lilibet hadden gegeven. ,,Ik had haar nog nooit zó boos gezien”, beweert een voormalige werknemer van Elizabeth.

Prins Harry en Meghan Markle verwelkomden in 2021 hun tweede kindje en vernoemden hun dochter naar de kinderbijnaam van Queen Elizabeth. Harry en Meghan beweerden dat ze de zegen hadden van Elizabeth om die naam te gebruiken, maar volgens een paleismedewerker is dat helemaal niet waar.

‘Elizabeth was woest’

,,De koningin vertelde dat ze nooit haar goedkeuring heeft gegeven voor het gebruik van die naam”, zegt de werknemer in het boek Charles III: New King, New Court. ,,Harry en Meghan hebben destijds zelfs waarschuwingen afgevuurd om juridische stappen te ondernemen als de media daar iets anders over zou suggereren.”

Toen Elizabeth hoorde dat ze haar goedkeuring aan Harry en Meghan zou hebben gegeven om hun dochter Lilibet te noemen, zou ze woest zijn geworden. ,,Ik heb Queen Elizabeth nog nooit zo boos gezien”, zegt de werknemer.

Lilibet

De bijnaam van Elizabeth ontstond naar verluidt omdat Elizabeth als kind nooit haar naam goed kon uitspreken. De naam Lilibet werd alleen door haar directe familie gebruikt, waaronder haar ouders, zus en echtgenoot.

Tags

MEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck